AMERICAN PALE ALE

Alkoholhalt:  6,3% vol.
Malt: Pale Ale, Wiener- och karamellmalt
Humle: Centennial, Citra och Simcoe

Ingredienser: Kornmalt, vatten, humle och jäst.

IPA AMARILLO & CITRA

Alkoholhalt:  5,6% vol.
Malt: Pale Ale och karamellmalt
Humle: Amarillo och Citra

Ingredienser: Kornmalt, vatten, humle och jäst.

Baltic porter

Alkoholhalt:  7,5% vol.
Malt: Pale ale, vete, karamell, bokrökt och rostat korn
Humle: Cascade och Nugget

Ingredienser: Kornmaltvetemalt, vatten, humle och jäst.

Baltic porter är en underjäst lageröl till skillnad mot den vanliga portern som är en ale. Det är en fyllig öl med smak och doft av rostad malt, karamell, choklad, kaffe samt en hint av rök. Passar utmärkt till mörkt kött, grytor, chokladdesserts eller som sällskapsdryck. Serveras vid 10-12°C.

OM ERIKSSUNDS BRYGGERI

Erikssunds bryggeri ligger beläget i Erikssund i nordvästra Sigtuna, ett område med gamla anor som sträcker sig långt tillbaka till 1000-talet. Området hyser flera slott som t.ex. Erikssunds Slott från 1500 talet med bevarade väggmålningar från Gustav Vasa samt Skoklosters slott som är ett av Europas främsta barockslott.

Erikssunds bryggeri är ett nanobryggeri och har en årlig maxkapacitet på ca 10 000 liter öl. Vår produktion går i första hand till lokala aktörer. All produktion sker manuellt av Daniel Fröberg med hjälp från familj och vänner. Varje flaska rengörs, fylls med öl, kapsyleras och etiketteras helt manuellt. All kontakt med våra kunder och varuleveranser sköts i egen regi. All vår öl är ofiltrerad och opastöriserad.

Som kuriosa kan nämnas att bron över Mälarens smala passage vid Erikssund är den omtalade ”sprängda” bron från filmen Repmånad.

Meny